Hulppool op Ameland

Geplaatst op: 22 maart 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

NES - Sociaal Cultureel Werk Ameland is bezig met het opzetten van een hulppool. Hiervoor hebben zich al flink wat mensen aangemeld als vrijwilliger. SCW moet ook bij de mensen zien te komen die juist de hulp nodig hebben. Dat is moeilijker. Claudia Brouwer van SCW heeft daarom een brief opgesteld met alle informatie. Die wordt komende week bij zoveel mogelijk mensen in Nes en Buren huis aan huis gebracht en daarna zijn Hollum en Ballum aan de beurt.

"Het zou mooi zijn als zoveel mogelijk mensen weten dat er een hulppool is waar we proberen zoveel mogelijk vrijwilligers beschikbaar te hebben. Nu lijkt het nog aardig rustig, maar wat als er straks meer mensen binnen blijven, mantelzorgers uitvallen etc......."

De brief:

"Nes, 21 maart 2020
Voor al onze eilandbewoners,

Wij kunnen ons voorstellen dat er ook praktische hulp gevraagd gaat worden nu de mensen meer thuis blijven.

Vanuit het Sociaal Cultureel Werk hebben wij inmiddels een grote groep vrijwilligers die graag iets willen betekenen voor mensen die op dit moment de deur niet meer uitkomen.
Om de mensen die dit nodig hebben te kunnen bereiken hebben we juist de eilanders inclusief de hulpverleners hard nodig. Met elkaar hebben deze groep goed in beeld, iedereen misschien weer iemand anders.

We willen u dan ook vragen om mensen te wijzen op de mogelijkheid van deze hulp. Dit kan zijn doordat u een concrete vraag krijgt 'maar hoe kom ik dan aan mijn boodschappen’ of door het signaleren van eenzaamheid, maar ook gewoon door even bij iemand een briefje door de bus te doen met je eigen of ons telefoonnummer.

Onze vrijwilligers zijn bereid om kleine klusjes buiten de deur te doen voor mensen. Zoals een boodschap, maar ook gewoon even de container aan de weg. Ook kunnen ze een of twee keer per week even met iemand bellen, om te horen hoe het gaat en gewoon even een praatje te maken.

Ik hoop van harte dat u dit initiatief, onder de mensen die het nodig hebben, bekend wil maken. Alleen zo kunnen we de helpende handen op de juiste plaatsen krijgen.
Hulpvragen aanmelden van telefonisch van 9 tot 12 uur bij Ons Hol en de Toel. Dit mogen mensen zelf doen, maar u mag ook bij ons het verzoek neerleggen hen te bellen (mits de aanvrager daar toestemming voor heeft gegeven).

Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Wens ik u verder veel wijsheid en kracht toe in deze periode."

Hartelijke groet,
Claudia Brouwer
Sociaal Cultureel Werk Ameland
Telefoon 0519-542365

volg ook de Facebookpagina van SCW

Relevante dossiers: Hart van Ameland , Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?