Huizeling op bres voor muziek

NES – Albert Huizeling is een man met veel ideeën. Hij heeft Stichting Alhui opgezet die de plannen opzet en uitvoert en er ruchtbaarheid aan geeft.

Stichting Alhui was bijvoorbeeld de organisator van de cultuur middag in het kerkje aan het Kerkplein in Nes in het openingsweekend van het Eiland van Hidde Dirks Kat en LF2018. Stichting Alhui is een Algemeen nut beogende instellingen (Anbi).

Albert Huizeling wil met zijn stichting muziekinstrumenten en bladmuziek beschermen om ze zo van verwaarlozing en verdwijning te behoeden. Huizeling heeft ‘Instandhouding van de muziekcultuur in Europese Unie’ tot doel.

Veel Europese muziekverenigingen zoals fanfare, brassband, drumband, zangverenigingen en strijkorkesten stoppen, zegt Huizeling en de stichting wil die instrumenten en de muziek overnemen om ze voor de toekomst veilig te stellen. Een nieuwe muziekvereniging kan dan bij Stichting Alhui terecht om instrumenten en bladmuziek te lenen, huren of over te nemen.

Stichting Alhui gaat concerten organiseren om dat instrumentbeschermende werk te kunnen doen. De opbrengsten van de concerten worden besteed aan het doel van de stichting.

Wilt u aan Stichting Alhui doneren, neem dan contact op met de oprichter.

Stichting Alhui is een officiële goede doelen stichting met een Anbi certificaat. Giften en donaties kunnen bij de belastingdienst opgegeven worden als aftrekpost.

Huizeling: “Donatie door middel van erfenis is mogelijk via de officiële instanties zoals een notariskantoor of advocaat.”

  • Stichting Alhui
  • Kolkweg 5 9163HK
  • Nes-Ameland.
  • Tel:+31-(0)683413708
  • KvK 70935718. RSIN 858517231. SBI-code 9002 (Dienstverlening voor uitvoerende kunst).
  • Activiteiten: Instandhouding van de muziekcultuur in Europese Unie.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *