Grootste gehaakte deken van Ameland

HOLLUM – Vrouwen van Nu ondersteunt het Friese initiatief om de grootste gehaakte deken van de wereld in Leeuwarden te presenteren in het jaar 2018 dat deze stad culturele hoofdstad van Europa is. Alle dekens bij elkaar beslaan vijf voetbalvelden. Daarmee kan het Guinness Book of Records gehaald worden.

Vrouwen van Nu afdeling Ameland haakte mee. Zij presenteren dinsdagmiddag 24 april hun 55 gehaakte dekens op het sportterrein aan de Oranjeweg te Hollum.

De dekens worden 14 en 15 juli 2018 aan de Grootste Gehaakte Deken Van De Wereld (GGDVDW) gelegd in Park Vijversburg te Tietjerk. Dit creatieve initiatief komt van Esmaralda de Vries en Monique van der Hoek. Het doel van het burgerinitiatief is het verbinden van mensen, het resultaat is een deken.

De dekens visualiseren de kracht, warmte, verbinding, kleur en diversiteit van een samenleving. De initiatiefnemers willen in juli van het Culturele Hoofdstadjaar de allergrootste gehaakte deken van de wereld neerleggen die bestaat uit 10.000 éénpersoons gehaakte dekens. Na de uitdaging worden de dekens geschonken aan diverse goede doelen die ze uitdelen aan mensen die zoiets goed kunnen gebruiken.

Onder de leus: “Haak aan, haken is verbinden”, heeft de haakgroep van de Vrouwen van Nu, afdeling Ameland de afgelopen negen maanden 55 dekens gehaakt voor dit burgerinitiatief. Van die 55 zijn 42 dekens gesponsord en daar zijn drie grote Ameland gerelateerde projecten van gemaakt. Hoe dat eruitziet is de grote verrassing en wat het Amelandse in de dekens is kan men op 24 april zien. De 7 overige dekens zijn lappendekens die gehaakt zijn van restjes wol. De dekens zijn 2.00 x 1.40 meter, en samengesteld van losse grannys van 20 x 20 cm. De 55 dekens zijn goed voor 154 m².

  • De presentatie van de Amelander dekens is op 24 april 2018
  • van 13.30 – 15.30 uur
  • aan de Oranjeweg in Hollum
  • op het sportterrein
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *