Horizontoer 2013 weer naar Ameland

HARLINGEN – Van 2 t/m 11 augustus wordt vindt voor de 25e keer Horizontoer plaats: het varend theater- en muziekfestival. Op 9 en 10 augustus doet het festival Ameland aan.

Uniek

Horizontoer is een uniek festival. Het festival verplaatst zich namelijk per boot. Een stoet van 6 authentieke platbodems vaart van Waddeneiland naar Waddeneiland. Aan boord: muzikanten, acrobaten, theatermakers, veel aanstormend talent én vakantievierende passagiers.

Op vrijdagavond 2 augustus vertrekt Horizontoer voor de 25ste achtereenvolgende keer vanuit Harlingen naar Texel. De dagen die volgen worden Vlieland, Terschelling, Schiermonnikoog en als afsluiter Ameland aangedaan. Dit jaar viert het festival haar Zilveren jubileum. Om dit te vieren start het festival dit jaar al in Harlingen. Vanaf 14:00 uur kunnen bezoekers daar gratis genieten van diverse optredens. Daarnaast vindt er ter gelegenheid van het jubileum ook een extra activiteit per eiland plaats. Rob van Niekerk, oprichter van Horizontoer: “Wat dit is, houden we nog even geheim. Wat ik wel kan zeggen is dat het zal draaien om verbindingen leggen. Horizontoer verbindt de eilanden letterlijk met elkaar, verbindt aanstormend talent met publiek en mensen met verschillende achtergronden met elkaar. Bezoekers aan het festival spelen een belangrijke rol in deze activiteit.”

Ontstaan Horizontoer

Een bijzondere zeilweek in 1975 was voor Rob van Niekerk de aanleiding een evenement te organiseren waar zeilen, natuur, cultuur en muziek samen konden komen. Het begon met één bootje en wat muzikanten aan boord. Nu, 2013, vaart de vloot met zes schepen, trekt het jaarlijks 10.000- en bezoekers en biedt het aanstormend talent een unieke plek om te groeien en zich tegelijkertijd te tonen aan het grotere publiek. Het evenement wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers.

Programma

Het programma is, anders dan andere jaren, niet op alle eilanden gelijk. Sommige acts varen maar een paar dagen mee anderen een hele week. De foto's zijn van 2012.

>>> lees hier over Horizontoer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *