Hoop gloort voor restaurant Amjaad

BALLUM – Er gloort hoop voor het geplaagde restaurant Amjaad. Het visspecialiteiten restaurant mocht zich niet als volwaardig horecabedrijf vestigen in het clubhuis van de Amelander golfbaan. Het past niet bij de bestemming van het pand. De gemeenteraad van Ameland laat inmiddels doorschemeren dat de bestemming gewijzigd zou kunnen worden.

Bijna een jaar geleden deed de golfbaan een verzoek tot wijziging van het bestemmingsplan aan de raad maar trok het te elfder ure terug. Hendrik Engels, directeur van de golfbaan, moet zijn verzoek alsnog indienen om een kans te maken op een vergunning voor volwaardige horeca voor zijn clubhuis.

Amjaad fungeert sinds juni vorig jaar als clubhuiskeuken. Begin 2009 verhuisde het gerenommeerde restaurant van de Strandweg in Buren naar het golfbaanclubhuis in Hollum en richtte het restaurant in voordat de papieren in orde waren. Gemeente Ameland handhaafde de regels en dwong onder dreiging van dwangsommen Amjaad tot inbinden.

Het visspecialiteitenrestaurant heet nu Clubhuis-Gasterie Amjaad en heeft zich gespecialiseerd in home-cooking. Amjaad, met chef Hans Visser, was het enige restaurant op Ameland dat werd beloond met een 'Bib Gourmand' van Michelin. Het blad 'Lekker' rekende Amjaad tot de 500 beste restaurants van Nederland.

>>> lees hier meer over de raadscommissievergadering van 4 januari 2010

>>> tik voor meer nieuws over Amjaad de naam van het restaurant in bij ZOEKEN, rechtsboven in deze websitepagina

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *