Honderd patiënten veilig naar overkant

BALLUM – De reddingboot van Ameland en haar bemanning hebben afgelopen weekend het honderdste patiëntentransport van dit jaar uitgevoerd. Gemiddeld varen de Amelander bemanningsleden zo’n 125 keer per jaar, dus het is uitzonderlijk dat de teller nu al 100 staat.

Schipper Theo Nobel kan het niet verklaren waarom halverwege het jaar al zoveel patiëntenvervoeren zijn geweest. Hij is er vrij nuchter onder: ‘Vandaag hebben we nummer 101 alweer gevaren’. 

Niet alleen vanaf Ameland, maar ook vanaf Schiermonnikoog, Terschelling en Vlieland worden patiënten, die voor medische hulp naar de vast wal moeten, per reddingboot naar de vaste wal gebracht. 

De KNRM wordt jaarlijks ongeveer 75 keer ingezet voor zieken of gewonden aan boord van schepen, 50 keer voor gewondenvervoer op het strand en 250 keer voor patiëntentransport vanaf de Waddeneilanden. In samenspraak met de KNRM Radio Medische Dienst of een huisarts wordt bepaald of het slachtoffer per reddingboot naar de wal wordt vervoerd. Op veel reddingstations werkt de KNRM daarvoor samen met de regionale ambulancevoorziening (RAV), waarvan medewerkers meevaren op de reddingboot als dat nodig is.

⇒ lees hier diverse artikelen over de KNRM

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *