Hollum in Top 5 mooiste dorpen

HOLLUM – Rondje Hollum, het dorp dat in de zomer van 2020 een van de vijf mooiste dorpen van het land is. Misschien wel het allermooiste. Dat wordt op 17 augustus 2020 bekend gemaakt.

Hollum is in de race uitgeroepen te worden tot het allermooiste dorp van Nederland. Het dorp op Ameland staat in de top vijf en op 17 augustus wordt de winnaar bekend wordt gemaakt. De verkiezing Allermooiste Dorp van Nederland is een initiatief van de ANWB, die haar leden vroeg op dorp te stemmen dat zij het het allermooiste van het land vinden. Hollum kreeg zoveel stemmen dat het in de top vijf is beland.

Tijdens de ANWB-verkiezing brachten 30.000 leden hun stem uit. De top vijf is gekozen uit een lijst van 50 dorpen. De vakjury bestaande uit Wim Daniëls, Jaap Evert Abrahamse en Marieke Haafkens verkoos de vijf op basis van de criteria: authenticiteit, ruimtelijke samenhang, levendigheid en de verhouding tussen bebouwing en groen en het recreatieve aanbod.

De jury weet al welk dorp heeft gewonnen, maar heeft dat nog niet bekend gemaakt. Maandag 17 augustus is de bekendmaking en 20 augustus de huldiging. Hollum neemt het op tegen Winsum (Groningen), Elsloo (Limburg), Oisterwijk (Noord-Brabant) en Urk (Flevoland). 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *