Hockeyjeugd zit niet stil

NES – Ze zagen er uit als een echt team van een echte hockeyclub, de 13 kinderen van Ameland die afgelopen woensdag bij GHBS in Groningen hun allereerste wedstrijd speelden. Je zou niet zeggen dat ze tot drie weken geleden, toen ze in Leeuwarden voor een gasttraining waren, zelfs nog nooit kunstgras onder hun hockeysticks hadden gevoeld.

De tien meisjes en drie jongens, allen tussen de 9 en 11 jaar oud, waren uitgenodigd door GHBS voor een oefenwdstrijd tegen een van hun jeugdteams. Ze speelden 8 tegen 8. Voor het transport van Holwerd naar Groningen werd dankbaar gebruik gemaakt van twee van de nieuwe busjes van Sport Promotie Ameland.

Ze straalden in outfits, gesponsord door restaurant Het Witte Paard in Nes, onder een stralende zon dat perfect paste bij hun stralende humeur. Ook al hebben ze niet gewonnen, ze deden het fantastisch en zijn een waardevolle ervaring rijker.

Het was extra spannend want hockey.nl, dé nieuws website van hockeyend Nederland, was aanwezig om het gebeuren vast te leggen voor een video item op hun website (de video is hieronder te zien), en ze werden zelf ook aan het eind geïnterviewd.

Allemaal veelbelovende ontwikkelingen dus, op het gebied van hockey op Ameland.

Wat het dan nogal zuur maakt, is dat een paar dagen eerder de gemeente had besloten dat er geen hockey meer gespeeld mag worden in de Jaap Klaassen sporthal vanwege strepen die de (overigens speciaal voor zaalhockey ontworpen) hockeysticks teveel zouden achterlaten op de niet meer zo nieuwe sportvloer. Net nu een paar hockeyclubs van de wal een eerste interesse hebben getoond om ook een keer naar Ameland te komen voor een wedstrijd of toernooitje.

Gelukkig heeft Klein Vaarwater zich intussen zo sportief getoond om de hockeyers in het zaaltje naast hun speelkasteel te verwelkomen zodat in ieder geval met training doorgegaan kan worden terwijl er hopelijk samen met de gemeente naar een oplossing wordt gezocht.

Daarnaast wordt het overkoepelende doel van een multifunctioneel kunstgrasveld, waar meer dan alleen de hockeysport buiten gespeeld kan worden, niet uit het oog verloren. Als er plaats is voor twee voetbalverenigingen met zes velden op dit supersportieve eiland, dan is er zeker toch ook wel ergens een plekje te vinden voor een multifunctioneel veld voor andere sporten?

Want één ding is zeker, zo snel laten echte hockeyers zich niet uit het veld slaan!

Door Pascale van Nouhuys

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *