Ameland voor ALS

NES – In navolging van de verjaardagsdonatie actie op de Facebookpagina van Eeke Maters, de actie die al € 15.000,– opbracht, heeft een groepje Amelanders het initiatief genomen om samen met Eeke, zelf ALS-patiënt, deze nare ziekte nog meer onder de aandacht te brengen. De Berenloop, afgelopen weekend op Terschelling, was de eerste plek waar ‘Ameland voor ALS’ zichtbaar was. Daar was een reünie van allerlei lopers en supporters van Ameland die door de jaren heen met elkaar deze halve of hele marathon hebben gelopen.

Samen gaat de groep gedurende het jaar 2020 proberen nog meer geld in te zamelen door onder meer de verkoop van de gele shirts op de foto’s. In oktober 2020 mag de groep zich verbinden aan het wandelevenement Tussen Slik en Zand en tijdens deze prachtige wandeltocht volgt de grote slotactie. Eeke Maters zal daarna in overleg met het ALS Centrum in het UMC in Utrecht bepalen naar welk onderzoeksproject al het geld gedoneerd gaat worden.

De Berenloop Special Groep houdt iedereen op de hoogte van de acties rond ‘Ameland voor ALS’.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *