Heuptas mee op vliegreis? Let hierop!

LEEUWARDEN – Ze zijn heel geschikt om al je belangrijke spullen in mee te dragen zoals je paspoort en je smartphone, als je op vakantie gaat. Ga je met het vliegtuig dan stap je met de heuptas niet altijd zomaar het toestel in. Wat zijn de regels?

Oh wat zijn ze handig, die heuptasjes. Je draagt ze tijdens je vakantie zodat je al je belangrijke spullen en je portemonnee en sleutels goed bij je kunt dragen. Is wel zo veilig. Je hebt bovendien je handen vrij.

Het heuptasje is ook handig als je in de vakantie wilt gaan sporten. Denk aan een rondje hardlopen of een eind fietsen. Je doet deze strak om je middel en je hebt nergens last van. Fijn dat je je mobieltje op deze manier mee kunt dragen en er past ook nog een energiereep in.

Tijdens het shoppen op stedentrip heb je met een heuptasje lekker je handen vrij voor nog veel meer tassen (hint!). Biedt veel shop-mogelijkheden!

Een tas is een tas, geldt ook voor de heuptas

De vraag rijst bij velen of je deze heuptas gewoon mee mag nemen het vliegtuig in. Het is immers handig om hier je paspoort, geld en telefoon mee te nemen. Dat je 1 van je travelbag in de buik van het vliegtuig plaatst is immers vrij logisch. Hoe zit dat?

Een tas is een tas. Dus als je al een tas als handbagage bij je hebt, is de heuptas een tas extra en dat kan niet altijd. De truc, volgens ervaren reizigers, is deze kort voor het boarden in de handbagage te stoppen.

Een rondje google langs verschillende vliegtuigmaatschappijen laat het volgende zien:

Transavia

Toegestaan is een stuk handbagage per passagier. Heb je een tas die binnen de 45x40x25 cm valt dan mag je tas zeker mee het vliegtuig in. Ga je voor 55x40x25 centimeter dan lukt je dat alleen als het niet al te druk is. Bij drukte zijn de bagagevakken snel vol en worden veel tassen alsnog in het ruim meegenomen. Moet je dus wachten bij aankomst op de ‘band’. De handbagage mag niet meer dan tien kilo wegen.

KLM

Ook hier geldt dat je een stuk handbagage mee mag. En een persoonlijk item. Dat is een kleine handtas (ja!) in de vorm van een heuptasje of kleine rugzak zijn. Vlieg je businessclass dan mag je twee stukken handbagage en een persoonlijk item meenemen. Er is maximaal twaalf kilo toegestaan. Businessclass gaat voor achttien kilo. (maten: max. 55x35x25 voor handbagage. De heuptas mag niet groter zijn dan 40x30x15cm).

Easyjet

Je mag een stuk handbagage meenemen en in sommige gevallen nog een extra bagagestuk die onder je stoel past. Dat kan als je kaarthouder bent van Easyjet Plus, een Flexi ticket hebt, een Up Front Stoel of Extra Legroom stoel hebt gekocht of als je met een kind jonger dan twee jaar op schoot reist. Heuptasje dames is dan eventueel wel handig. Er is geen limiet als het om de kilo’s gaat, maar de tas moet uiteraard wel in de vakken te tillen zijn. Het formaat is maximaal 56x45x25 centimeter groot. Dat wat onder de stoel te plaatsen is mag maximaal 45x36x24 centimeter zijn.

(voorwaarden 2019)

Bron: Twenty4Webvertising 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *