Het vogeltje met het wormpje

HOLLUM – Het nieuwe kantoor van Persbureau Ameland aan de Westerlaan vordert gestaag. In het huisje uit 1900 zitten wat antieke tegeltjes verwerkt. Vijf daarvan zijn schoongemaakt en een van de vijf wordt verwerkt in de keuken. De andere tegeltjes zijn stuk of zitten zo vastgebakken dat ze niet heel los te halen zijn. Die blijven dan ook zitten en verdwijnen achter een wand in het redactiekantoor.

In de schouw zitten tegeltjes met bloemen, met een gans, een rat, een diertje dat op een varkentje lijkt en een zwaluw met een wormpje in zijn snavel. Het is een erfenis van meer dan honderd jaar. Het huis is bekend als het huis van Jan Tromp en Hieke. Het herbergde eens het kruidenierswinkeltje van Simon Bakker en een van de kamertjes van een paar vierkante meter is meermalen gebruikt als open huuske.

bekijk het filmpje om de tegeltjes te zien

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *