Het spoorboekje van Ameland

BALLUM – Ameland heeft zijn eigen spoorboekje, het Krûmeltjesspoorboekje. Het Krûmeltjesspoor in Ballum staat beschreven in een spoorboekje, dat voor een euro bij de VVV kantoren van Ameland te koop is. Ook aan de balie van camping Rooosduinen is het te verkrijgen. Het Krûmeltjesspoor loopt vlak achter de camping langs. 

In het boekje staat informatie over dieren, bomen en zwammen die je in het bos kunt tegenkomen. Virginia Zimberlin maakte er de illustraties bij. In het midden van het boekje staat een overzichtstekening van het bos met de route. 

Het Krûmeltjesspoor werd op 12 februari geopend door wethouder Will Bakema, Krûmel Struukje en de kinderen van OBS 't Ienster in Ballum.

Het spoor is zonder boekje te lopen, maar met boekje is het nòg veel leuker. Dan lees je over de Krûmels, waar ze vandaan komen en waarom ze in het bos zitten en kun je op de kaart zien waar de lange route loopt en waar de korte.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *