“Het is gelukt!” Nobel in top 500

BALLUM – “Het is gelukt!” roept een enthousiaste Barend Nobel door de telefoon. Nobel staat in de Lekker top 500 en hoort bij de beste restaurants van Nederland. Het is een bekroning op het werk en het smaakt naar meer.

Het restaurant werd het afgelopen jaar een keer of drie-vier bezocht door gastronomen en restaurantliefhebbers met een voor Barend en Wim Nobel verborgen agenda. De jury beoordeelde het restaurant heimelijk op gastheerschap en proefde de gerechten met een pen en notitieblok in de binnenzak. Dat pakte goed uit voor het restaurant in Ballum.

Het restaurant staat in het blad Lekker in de rubriek “Nieuw in de Lekker.” Wat Nobel betreft blijft het hier niet bij. Al jaren investeert het bedrijf in het pand en de keuken. Het team ging op stage bij gerenommeerde zaken en dat staat voor komend jaar weer op het programma. “Op naar de top 100!”

In Friesland behoren 22 restaurants tot de 500 beste van Nederland. Drie daarvan staan in de top 100: Frouckje State in Rijperkerk (67), De Gastronoom in Harlingen (66) en De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag (52).

>>> klik op de foto voor een kijkje in de zaak

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *