Het gaat uitstekend op Ameland

BALLUM – Het gaat uitstekend op Ameland, wat het aantal positieve coronatests betreft. Voor de zevende dag op rij is er geen nieuwe positieve test bij gekomen. De curve laat een mooie platte top zien. Het totaal aantal positieve tests, geteld vanaf eind september 2020, is daarmee 135.

Ameland en de andere Waddeneilanden hebben zich hard gemaakt om het vaccineren op de eilanden te laten plaatsvinden. De definitieve klap is hier nog niet op gegeven. De beslissing ligt bij de GGD en de RIVM. De gemeente heeft alle medewerking toegezegd om vaccineren op het eiland zo snel mogelijk te kunnen laten starten.

Volgens de huidige vaccinatiestrategie moeten de eilanders naar Leeuwarden voor hun prik. Kwadrant stuurt teams om de medewerkers en bewoners van haar huizen te vaccineren. De meeste zorgcentra van Kwadrant hebben afgelopen woensdag, donderdag en vrijdag hun prik gehad. De Stelp verwacht die half februari.

lees ook de ingezonden brief van Hans Hoogendijk

⇒ de sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland: voor eilanders en bezoekers aan het eiland. In februari 2021 zijn de openingstijden van maandag tm vrijdag van 15:00 – 17:00 uur.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *