Het gaat uitstekend op Ameland

Geplaatst op: 07 februari 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

Bron: Corona Locator Nederland

BALLUM – Het gaat uitstekend op Ameland, wat het aantal positieve coronatests betreft. Voor de zevende dag op rij is er geen nieuwe positieve test bij gekomen. De curve laat een mooie platte top zien. Het totaal aantal positieve tests, geteld vanaf eind september 2020, is daarmee 135.

Ameland en de andere Waddeneilanden hebben zich hard gemaakt om het vaccineren op de eilanden te laten plaatsvinden. De definitieve klap is hier nog niet op gegeven. De beslissing ligt bij de GGD en de RIVM. De gemeente heeft alle medewerking toegezegd om vaccineren op het eiland zo snel mogelijk te kunnen laten starten.
Volgens de huidige vaccinatiestrategie moeten de eilanders naar Leeuwarden voor hun prik. Kwadrant stuurt teams om de medewerkers en bewoners van haar huizen te vaccineren. De meeste zorgcentra van Kwadrant hebben afgelopen woensdag, donderdag en vrijdag hun prik gehad. De Stelp verwacht die half februari.

lees ook de ingezonden brief van Hans Hoogendijk

⇒ de sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland: voor eilanders en bezoekers aan het eiland. In februari 2021 zijn de openingstijden van maandag tm vrijdag van 15:00 - 17:00 uur.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?