Het 36e Waddentoernooi dit jaar op Terschelling

TERSCHELLING – Afgelopen weekend was het 36e Waddentoernooi, op Terschelling. Op tien verschillende sportonderdelen werden duels en competities gehouden. Diverse locaties van oost tot west waren strijdtoneel.

Op de onderdelen voetbal, hardlopen en volleybal waren helaas maar twee eilanden vertegenwoordigd en het eindresultaat telde daarom niet mee voor het overall klassement. Terschelling won de Waddenbokaal.

De overige zeven onderdelen (badminton, biljarten, darts, klaverjassen, surfen, tennis en golf) hadden wel deelnemers van drie of meer eilanden. Het Waddentoernooi 2017 ging op vrijdagavond 12 mei van start met badminton en biljarten op West. De volgende dag gingen de rest van de wedstrijden van start. Er werd op alle onderdelen een felle strijd geleverd voor de fel begeerde Waddenbokaal, de wisseltrofee.

Na een sportief weekend werd het Waddentoernooi 2017 afgesloten met een uitstekend verzorgde BBQ door slagerij Schaafsma op het TOW tenniscomplex op West. Hierna volgde de prijsuitreiking door de wethouder sportzaken van Terschelling, Jeltje Hoekstra. De uitslagen voor het overall klassement werd aansluitend door haar bekend gemaakt: Vlieland vijfde plaats (18 punten), Texel vierde plaats (34 punten), Ameland derde plaats (42 punten), Schiermonnikoog tweede plaats (46 punten) en Terschelling eerste plaats (54 punten).

Volgend jaar is het Waddentoernooi op Texel.

lees hier over het Waddentoernooi

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *