Hersenschudding Geel Wit voetballer

BUREN – Het lijkt wel of Geel Wit een achterstand nodig heeft om tot daden te komen. Tegen Warga was het zondag niet anders. Halverwege stonden de Amelanders al met 0-3 achter, met tien man haalde Geel Wit daarna op tot 2-3. Daarmee zijn de eilanders nog steeds niet helemaal verzekerd van klassenbehoud.

Het beginoffensief was voor de bezoekers, met een schot van Wesley Dijkstra als belangrijkste wapenfeit. Ook Geel Wit kreeg een kans: uit een vrije schop van Lars Molenaar schoot Lars Brouwer net naast. Diezelfde Lars Brouwer bracht daarna Danny Metz in stelling, maar hij schoot naast.

Na een kwartier kwam Jordi Metz in botsing met Arjen Wielinga. De Wargaaster kon verder spelen, maar Jordi Metz moest met een hoofdwond en een hersenschudding de strijd staken. Kevin Kiewiet was zijn vervanger. Hij stond koud in het veld toen hij de bal verspeelde aan Koen Wielinga. Die zette de bal voor waarna Anton Hobart simpel kon intikken: 0-1.

Na een half uur spelen een kans voor Lars Brouwer, keeper Sven Noordbruis redde bekwaam.

Ameland in 2011Tegen het einde van de eerste helft besliste Koen Wielinga de strijd. In de 37-ste minuut maakte hij 0-2 en vier minuten later scoorde hij weer, ondanks een redding van Pieter Oene Smit.

Na drie minuten in de tweede helft stond Geel Wit al met tien man na een vermeende elleboogstoot van Paul van der Wal. Meteen daarna scoorde Bente Bonthuis de 1-3 nadat een lange bal verkeerd werd beoordeeld door de verdediging van Warga.

Daarna brak de periode van Lars Molenaar aan. Eerst weerhield hij Koen Wielinga van scoren, even later ging zijn vrije schop net over, maar in de 65-ste minuut zeilde zijn vrije schop onbereikbaar voor de doelman in het net: 2-3.

Twee minuten later claimde hij een strafschop na een combinatie met Jurjen Metz, maar scheidsrechter Adrie Schouten wilde er niets van weten. Warga loerde op de counter. Daarmee had Bart Boersma bijna succes, maar Pieter Oene Smit kwam goed uit zijn doel.

Ondanks een numerieke minderheid bepaalde Geel Wit het spel. Uit een voorzet van Lars Brouwer schoot Danny Metz over. Jan Jaap Blokker werd de weg naar het doel verhinderd, maar andermaal zag de scheidsrechter er geen overtreding in. Namens Warga raakte Koen Wielinga de buitenkant paal.

De tijd die de scheidsrechter in de eerste helft verzuimde bij te tellen werd in de tweede helft alsnog gespeeld, maar ook in tien minuten extra tijd kwam Geel Wit niet tot scoren, al waren de Amelanders er vele malen dicht bij. Na een corner van Jurjen Metz werd een schot van Danny Metz geblokkeerd. Een vrije schop van Lars Molenaar werd door doelman Noordbruis buiten de palen gewerkt, Siard Bonthuis werd neergehaald en weer geen strafschop, en ook het schot van Jurjen Metz werd geblokkeerd. Ondertussen moest Pieter Oene Smit handelend optreden tegen uitbraken van Auke Postmus en Meinte Boersma.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Jurjen Metz, Bjorn Wijnberg, Colin Ytsma, Lars Molenaar; Paul van der Wal (rood 48), Anton Kiewiet (Jan Jaap Blokker, 62), Jordi Metz (Kevin Kiewiet 19, Siard Bonthuis 46); Bente Bonthuis, Danny Metz, Lars Brouwer.

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *