Herbouw Clemenskerk kan van start

NES – De herbouw van de Clemenskerk kan nu echt van start. Bisschop Gerard de Korte van het bisdom Groningen-Leeuwarden heeft een machtiging verleend aan de parochie van Ameland voor de herbouw van de kerk. Na de brand op 5 februari 2013, die het kerkgebouw nagenoeg helemaal verwoestte, is het parochiebestuur onder leiding van Jouke Jongsma van de Stichting Behoud Kerkelijke Gebouwen Friesland in overleg met Donatus Verzekering en andere betrokkenen aan de slag gegaan met de plannen voor herbouw. Dat bleek een zeer intensief proces dat langer duurde dan gedacht. In juni meende de parochie nog dat er in juli had kunnen worden begonnen met de herbouw, maar in de eerste week van september staat er nog geen spade in de grond.

Nu kan er dan eindelijk worden gestart met de herbouw van de kerk. Met de totale bouw is een bedrag gemoeid van ruim 3,2 miljoen euro. Het project zal worden uitgevoerd door Friso Bouw.

Het bisdom vindt de herbouw van de St. Clemenskerk is een unieke gebeurtenis en houdt daarom in november een bisdombrede collecte, waarvan de opbrengt ten goede komt aan de herbouw.

Wie ook wil bijdragen aan de herbouw van de kerk kan dat doen door geld over te maken via 

IBAN NL 07 RABO 01018 457 58 (BIC RABONL2U) t.n.v. Herstel Sint Clemenskerk.

⇒ lees hier meer over de Clemenskerk

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *