Herbouw Clemenskerk is begonnen

NES – De herbouw van de Clemenskerk is deze week gestart. De parochie streeft ernaar de kerk in juli 2016 in gebruik te nemen. Dan is hij waarschijnlijk nog niet helemaal klaar, maar volgens de planning kan er dan wel al in gekerkt worden. Pastoor Paul Verheijen bidt voor een zachte winter, zodat er doorgewerkt kan worden.

De herbouw werd enkele malen uitgesteld vanwege de vele zaken die geregeld moesten worden. De verzekering was op zich goed in orde, maar omdat het gebouw een rijksmonument was, kwam er veel papierwerk kijken bij de bouw- en restauratieplannen.

De Clemenskerk brandde op 5 februari 2013 grotendeels af.

Bouwbedrijf Friso Restauratie uit Leeuwarden stort zich op de herbouw van de Cuyperskerk. Die gaat drie miljoen euro kosten.

Kinderen van de Kardinaal de Jongschool voerden verschillende acties en spaarden een nieuwe gouden haan voor op de toren bij elkaar.

⇒ tik Clemenskerk in bij ZOEKEN om meer over de kerk en de brand te lezen

⇒ lees hier ook over de Clemenskerk

Bekijk hier het nieuwsbericht van Omrop Fryslân

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *