Hengstenkeuring succesvolste uitzending Omrop Fryslân ooit

LEEUWARDEN – Bijna 160.000 mensen hebben zaterdag de uitzending van de Hengstenkeuring gevolgd bij Omrop Fryslân. Daarmee is deze editie van de Hengstenkeuring de succesvolste ooit voor Omrop Fryslân.

De meeste kijkers stemden af op televisie, totaal waren dat zo'n 138.000. Via de online kanalen kwamen daar nog zo'n 20.000 bij. Voornamelijk tussen 15.00 en 18.00 uur stemden mensen massaal af op de Hengstenkeuring.

Op donderdag 12 en vrijdag 13 januari zond Omrop Fryslân via een livestream de bezichtiging van de jonge hengsten uit. De livestreams daarvan zijn in totaal meer dan 40.000 keer bekeken door mensen over de hele wereld. Nieuw dit jaar was de livestream met Spaans commentaar. Ook de andere talen zijn goed bekeken, voornamelijk uit de Verenigde Staten en Canada was er veel animo voor.

Duizenden berichten

Dat de Hengstenkeuring populair was onder het publiek bleek wel uit de berichten die massaal werden ingestuurd. In totaal kreeg Omrop Fryslân 3900 berichten van paardenliefhebbers.

Friesian Proms

Op vrijdagavond 13 januari zond Omrop Fryslân de Friesian Proms uit via een livestream. Zondags was er een compilatie daarvan te zien op televisie. Met elkaar werd de showavond daarmee zo'n 100.000 keer bekeken.

Terugkijken

Alle uitzendingen van de Hengstenkeuring 2023 zijn hier terug te zien. Het televisieprogramma HEA! staat deze week ook nog in het teken van de Hengstenkeuring. Op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 januari kijken we in drie reportages terug op de keuring en de Friesian Proms.

Bron Omrop Fryslân

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *