Helpende geest van de acht paarden

HOLLUM – Wat de 28-jarige amazone betreft, die liever niet met naam in het nieuws wil, heeft de geest van de acht verdronken paarden haar paard gered. Het dier heeft drie kwartier gezwommen, voor hij vastigheid onder de hoeven voelde en het strand op kon draven.

De amazone is speciaal voor de paardenmarathon naar Ameland gekomen. Het paard is niet haar paard, maar was geleend van de eigenaar die de wedstrijd van morgen in Ballum zou lopen. De paardrijdster denkt niet dat het er in zit morgen. Ze gaan waarschijnlijk een klein stukje meedoen.

Ze liepen ter hoogte van het paardengraf langs de kant van het water, met de hoeven door hoopjes schuim. Toen kwam er een golfje, waar het paard overheen sprong. Opeens stond hij met de hoeven in het water en dat vond hij kennelijk raar. Toen er nog een golfje kwam sprong hij daar weer overheen en toen was het hek van de dam. Hij sprong over elke golf en draafde zo de zee in. De amazone was inmiddels uit het zadel gevallen. Ze zag haar paard direct ver in zee verdwijnen en wilde 112 bellen, maar haar telefoon werkte door de waterschade niet meer. Een Duitse badgast heeft daarop het alarmnummer gebeld en de amazone, die volgens eigen zeggen, nooit hardloopt, is naar de lifeguardpost gerend. Ze had de tegenwoordigheid van geest dat daar waterscooters zijn die wellicht hulp konden bieden. Ze was er sneller dan het licht.

Etienne Pieterse deed daarna zijn fenomenale redding en dat terwijl deze lifeguard geen paardenman is. Hij wist op het moment suprême het juiste te doen. De amazone is hem er ongelooflijk dankbaar voor.

“De geesten van de acht paarden moeten over het water gezweefd hebben,” zegt de opgeluchte vrouw. Voor de redder en zijn collega’s kocht ze een taart en ze liet de dierenarts nog even naar het paard kijken. Die zal de hele marathon niet meelopen, want net als zij, zal ook het dier spierpijn hebben na zijn ongelooflijke inspanning.

lees hier Lifeguard KNRM Ameland redt paard

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *