RSS
Zoeken

Help mee aan een gezonde leefomgeving

Geplaatst op: 02 september 2019 - Categorie: Duurzaam & Milieu

NES NOARDEAST-FRYSLAN - Groeien jouw kinderen, kleinkinderen, neefjes en nichtjes straks op in een gezondere leefomgeving? Als het aan werkgroep Twirre ligt wel. De werkgroep organiseert op 11 september voor de tweede keer een bijeenkomst over een mooiere en gezondere Waadrâne. 

Na de eerste bijeenkomst gingen maar liefst vijftig van de honderd bezoekers naar huis met een huiswerkopdracht. De opdrachten liepen uiteen van meer bloemen in het dorp tot aankopen doen van brood in een papieren zak. Over de uitkomsten hiervan vertelt de werkgroep woensdag 11 september meer. 

Naast een kennisquiz en een optreden van het koor Heusj uit Ferwert onder leiding van Ben Brunt zijn er zes sprekers die in maximaal 6 minuten vertellen hoe zij bijdragen aan een betere wereld. Hoe kunnen ‘onze’ kinderen nu al leren om verantwoord om te gaan met hun omgeving? Daarover vertelt Marjolein Staal van De Klyster. Jacco Rienks van De Streekboer gaat het hebben over lokaal voedsel en Usha Uppal uit Nes gaat pitchen over kringloopdenken in eigen tuin. Na de luistersessie gaan bezoekers met een spreker in dialoog om vervolgens een eigen opdracht te formuleren en thuis aan de slag te gaan met ‘in sûne Waadrâne’. 

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via twirredochmei.nl en is gewenst. De bijeenkomst is op 11 september in Theaterkerk Nes (Wiesterwei 2 - Nes). Het koor Heusj start om 19:10 uur en de deuren gaan om 19:00 uur open. 

tik Twirre in bij ZOEKEN om meer over Twirre te lezen

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?