Heerlijk vakantieboek: Tim en het mysterie van Ameland

’t HARDE – Het is zijn eerste boek. Meindert Marinus (51) uit 't Harde werkt als persoonlijk begeleider met ouderen en mensen met een beperking. Met zijn onderneming Anziani stelt hij hen in staat langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Als hij dan tijd heeft voor vakantie en ontspanning, brengt hij die graag op Ameland door. Al van kleins af aan spendeert hij zijn vakantiedagen op vakantiepark Klein Vaarwater. Toen hij als volwassene het Oerd bezocht was het gebied gehuld in een dikke mist, voor hem de inspiratie voor ‘Tim en het mysterie van Ameland’.

‘Tim en het mysterie van Ameland’ is een spannend kinderboek. Hoofdrolspeler Tim Kleijn neemt je mee op een avontuur met zijn metaaldetector. Hij gaat naar Ameland op vakantie en is ervan overtuigd is dat hij met zijn metaaldetector een schat zal vinden. Maar wat als die schat niet gevonden had mogen worden?

Tim moet beslissen wie hij kan vertrouwen. Misschien is die zonderlinge, oude man niet zo gek als iedereen beweert.

En wat heeft Ritskemooi, de Oerdheks hier toch allemaal mee te maken? Tim zijn vader zegt hem steeds dat heksen en betoveringen niet bestaan. Zeker niet op een prachtig, rustig eiland als Ameland. Wat als hij ongelijk heeft?

Aan Tim de taak om het mysterie op te lossen voordat hij en zijn familie een wel heel lange “vakantie” op het eiland tegemoet gaan.

Het boek is avontuurlijk en heeft een uiterst verrassend slot, zo verrassend dat het verhaal ook voor volwassenen leuk om te lezen is. 

⇒ toegevoegd aan het Ameland Boeken blog

op het Ameland Boekenblog staan ook de tochten die Tim op het eiland maakt; de sporen van Tim zijn te volgen

Het boek is te koop bij:

  • VVV Ameland Nes en Hollum
  • Boekhandel van den Brink in Nes
  • Primera in Buren
  • Galerie Ameland in Nes
  • Enjoy Books in Hollum
  • de vuurtoren van Ameland
  • Museum Swartwoude in Buren
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *