Havo 5 leerlingen doen onderzoek naar dialecten, help jij mee?

De redactie van Persbureau Ameland ontving een mail van Maaike Ploeg en Mirte Bakker. Zij zitten beide in Havo 5 op Texel en doen onderzoek naar het verdwijnen van dialecten. Hun focus ligt niet alleen op Texel, maar ook op Ameland.

In een persoonlijke boodschap aan de Amelanders schrijven Mirte en Maaike het volgende: “Wij zijn Maaike Ploeg en Mirte Bakker (Havo 5). Ons profielwerkstuk gaat over het verdwijnen van het Texels dialect. Wij willen graag kijken hoe de kennis van dialect verschilt tussen Texel en Ameland. Hierbij hebben we jullie hulp nodig! Bij het invullen van de enquête graag geen hulpmiddelen gebruiken, zodat wij een zo betrouwbaar mogelijke uitkomst krijgen. De enquête heeft 14 vragen en duurt minder dan 3 minuten. Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking!

Voor een representatief onderzoek streven de leerlingen naar de volgende aantallen respondenten:

  • 208 Amelandse jongeren tussen de 15 en 25
  • 271 Amelanders tussen de 25 en 45
  • 321 Amelanders van 45 jaar of ouder.

De enquête is online beschikbaar via deze link

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 843

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *