Harlingen en Geel Wit delen punten

HARLINGEN – Harlingen en Geel Wit hebben een doelpuntrijke wedstrijd afgesloten op 4-4.

Siard Bonthuis opende in de achtste minuut de score namens de Amelanders. Hij krulde de bal in de bovenhoek uit een vrije trap die werd gegeven na een overtreding van keeper Hessel Zuiderhof, die zich daarbij dusdanig blesseerde dat hij moest worden vervangen.

Harlingen werd sterker en halverwege de eerste helft werd het gelijk. De vrije trap van Ralf van Hurck werd gekeerd, maar in de rebound scoorde Justin Attema 1-1. Daarna pakte Geel Wit het goed op en in de extra tijd van de eerste helft liet Siard Bonthuis zijn tweede van deze middag aantekenen na mooi combinatievoetbal met broer Bente en Lars Brouwer: 1-2.

Na de rust kreeg Kayan Kiewiet een beste kans.  Na een kwartier in de tweede helft ging hij alleen op het doel af maar schoot in het zijnet. Vrijwel in de tegenstoot kwam de thuisclub andermaal op gelijke hoogte. Een poeier van Ralf van Hurck trof doel: 2-2.

In de 70-ste minuut kwam Harlingen op voorsprong. Andermaal lag Ralf van Hurck aan de basis, uit zijn vrije trap trof Jorge Pirez koppend doel: 3-2.

Ids Heerema, die trainer Kees Jan Slotemaker verving, wisselde drie keer en dat pakte goed uit. Zeven minuten later was het alweer gelijk, toen een handsbal werd bestraft met een strafschop, die door Lars Brouwer werd verzilverd.

Vier minuten voor tijd leek Geel Wit met de drie punten naar huis te gaan toen Theodoor Molenaar doel trof, maar diep in blessuretijd scoorde Barry Hamstra de 4-4 nadat de bal na een afstandsschot van de lat terugsprong.

Opstelling Geel Wit: Pieter Smit; Maurits Metz (Johan Kolk, 65'), Kevin Kiewiet, Bjorn Wijnberg, Theodoor Molenaar; Martijn de Jong (Robin Metz, 60'), Dennis Akkerman (Patrick Metz (70'), Lars Brouwer, Siard Bonthuis; Bente Bonthuis, Kayan Kiewiet.

Door Koos Molenaar

>>> lees hier over Voetballen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *