Haringparty in Amjaad

BUREN – “Het is de vierde keer,” verzekert cabaretier Arno van der Heyden uit Groningen, “en daarmee een traditie!” Van der Heyden, vriend van eigenaar en kok van restaurant Amjaad Hans Visser, opent de haringparty op woensdagmiddag 6 juni op een cabareteske manier. Tranen van het lachen rollen over de wangen van zijn toehoorders na zijn kolderieke conference. “Deze haringparty is een kwestie van netwerken en netwerken is net werken. Behalve in Friesland,” grapt de Groninger gevat. “Daar is het niet werken, maar jullie Friezen zijn altijd al een stelletje luie donders geweest.”  Het gezelschap genodigden, voor het overgrote deel Amelanders en dus Friezen, kan er schaterend om lachen. Zoals de haring hoort te smelten op de tong, zo smelten de netwerkers voor Arno.
knaller
Visspecialiteiten restaurant Amjaad in Buren organiseerde al drie keer eerder een haringparty. De vorige drie jaren waren gezellig, maar een echte knaller werd de party niet. Editie 2007 moest dat wel worden, meenden Ger van Langen, directeur van Wagenborg Passagiersdiensten, Henk Huizinga, grafisch ontwerper van Island House Design en Hans en Betty Visser van Amjaad. Samen met vishandel Metz, die de haringen ter plekke schoonmaakt, zetten ze de schouders onder de organisatie van een haringfeest met een goed glas wijn en een vrolijke noot voor bijna honderd genodigden en een goed doel.
muskietennetten
Oud-burgemeester van Ameland burgemeester Roel Cazemir uit Dongeradeel is veilingmeester van het eerste vaatje haring dat geveild wordt voor een goed doel. Theo Kiewiet uit Buren gaat van de opbrengst muskietennetten aanschaffen voor zijn project in Kenia. Per week sterven daar drie kinderen aan malaria. Aan het eind van de veiling kan Kiewiet in ieder geval 1700 euro overmaken naar zijn relaties in Kenia en er is hem door de haringeters nog meer toegezegd. Van dat bedrag kan hij minstens 500 klamboes aanschaffen.

hoogste bod
Cor de Boer van Cosi-tax biedt verschillende malen en doet ook het hoogste bod. De Boer loopt niet alleen op Ameland maar ook in Thailand, waar hij een deel van het jaar verblijft, warm voor goede doelen. Regelmatig organiseert hij Bingo’s voor Hollanders in Thailand waarvan de opbrengst bestemd is voor wezen en werklozen. In Buren neemt hij voor 850 euro het vaatje met 50 haringen mee naar huis. Door de bijzondere vorm van de veiling (wie tien euro opbiedt, legt dat tientje op het vaatje) is het eindbedrag 1700 euro.
netwerken
“Met de Haring Party nieuwe stijl heeft Ameland er, met dank aan Wagenborg
Passagiersdiensten BV, Amjaad Visspecialiteitenrestaurant, Vishandel Metz en Island House Design een nieuw en bijzonder evenement bij. De Haring Party op Ameland is exclusief toegankelijk voor genodigden,” schreef de organisatie. Dat wordt een heel jaar lang netwerken om volgend jaar tot het selecte gezelschap genodigden te mogen horen, want de haringparty in Amjaad is een evenement om op te vreten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *