Haring van taxi in De Stelp

HOLLUM – De bewoners van De Stelp hebben vandaag haring op het menu. Het gezonde en lekkere tussendoortje krijgen ze aangeboden door CosiTax. Cor, Siefco en Martin de Boer van het taxibedrijf wonnen het maatje tijdens de haringparty van StrAnders, begin juni. Vier jaar geleden organiseerde Cor de Boer ook al eens een haringfeestje in De Stelp.

Stelpbewoner Johan de Jong vraagt aan De Boer of hij komt “monsternimmen.” Cor rekent voor dat het vijftig jaar geleden moet zijn dat hij bij De Jong als monsternemer de stal betrad. Daarna werkte hij als kroegbaas en taxichauffeur. Van dat laatste neemt hij per 1 januari 2012 afscheid. De zoons nemen het bedrijf helemaal over en hij zal alleen af en toe nog eens op de taxi zitten en als chauffeur voorrijden bij De Stelp. De Boer gaat genieten van zijn AOW, want, zo zegt hij, “ik heb me laten vertellen dat het een vorstelijk inkomen is!”

Annie en Mientje spelen op de accordeon en de haringen glijden naar binnen. De bewoners van De Stelp houden wel van een vissie.

>>> lees hier over de haringparty van StrAnders met Ameland Life 3

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *