Haal an Antje roeit Kameleonrace

TERHERNE – Afgelopen zaterdag roeide roeiteam Claas Sipkes in de Haal an Antje mee in de vierde Kameleonrace in Terherne. Deze wedstrijd telt voor de herenteams mee voor het Nederlands kampioenschap sloeproeien.

Aan de race doet dan ook de top van Nederland mee. Er lagen 16 damesteams en 39 herenteams in het water.

Het wedstrijd parcours was uitgelegd over kleine meertjes, vaarten, langs diverse eilandjes en over het Snekermeer. “Onze start stond gepland om 12.20 uur. We startten samen met de Turftraper1 uit Nij Beets. We gingen met een stevig tempo van start, maar moesten onze meerdere erkennen in onze tegenstander,” vertelt Ysbrand de Jong. “Het eerste gedeelte was tegen de wind, dit was prima te doen. Toen we in de vaarten kwamen viel de wind voor het grootste gedeelte weg en werd het drukkend warm.

Onze roeivrienden uit Grou met hun sloep de Wetterfretter haalden we, ondanks hun 2 minuten voorsprong, al op het eerste gedeelte van de wedstrijd in. Het tweede gedeelte van de wedstrijd op het Snekermeer bouwden we de afstand verder uit.”

Na 2 uur 25 minuten en 12 seconden heeft de Haal an Antje de 19,3 km lange race volbracht. Na circa 4,5 minuut kwam de Wetterfretter over de finish.

Claas Sipkes haalde met de Haal an Antje een verdienstelijke 17e plaats. De Wetterfretter op de 26e plaats.

De teamsamenstelling was deze keer:

Stuurboord                   Bakboord

Casper Kruizinga         Theodoor Kooiker     1e doft slag

Jan van der Laag         Gerardus Visser        2e doft

Ysbrand de Jong          Richard Thomassen   3e doft

Steven Visser               Wouter van Tuinen   4e doft boeg

Stuurman Sam Faber.

De race in Terherne was de laatste wedstrijd in het voorseizoen. De eerst volgende wedstrijd voor ons is de Maasrace in Rotterdam op 5 september.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *