Beach Volleyball Ameland groots

HOLLUM – Jiba Ere Divisie Beach volleybal op Ameland is gewonnen door Joris Marcelis en Ernst Zijlstra. Zij wonnen de finale partij van Frank van den Outenaar en Marco Daalmeijer in drie sets. Derde werden Guido Mopman en Sven Vismans.

Het Palm Beach Life Beach Volleybal evenement deed voor de vijfde keer Ameland aan. Elk jaar groeit het evenement. Er lagen dit weekend 120 velden op het badstrand van Hollum en er deden 2000 sporters mee, waaronder enkele eilander teams. Het is daarmee, op Scheveningen na, het grootste strand volley evenement in Nederland.

Organisator van het evenement Free Time heeft meer plannen met Ameland. Event Manager Arnoud Wildschut hoopt nog meer eredivisie ploegen naar Ameland te kunnen halen. De dames eredivisieploegen deden deze keer niet mee. De subsidie was niet toereikend om ook een prijzenpot voor een damespoule te vullen. Alle winnaars verdelen een prijzenpot van twee duizend euro. De winnaars van de eredivisie ontvangen daarvan zeven honderd euro.

Wildschut ziet ook mogelijkheden om het evenement te verbreden door de schoolkinderen van Ameland te betrekken bij het toernooi.

Het Beach Volleyball circuit doet na Ameland op 4 en 5 juli en 11 en 12 juli Hoek van Holland aan. Daarna zijn de strandvolleyballers in Scheveningen te vinden. Om vervolgens nog op diverse andere plaatsen aan de kust en in het land te spelen.

>>> lees hier het persbericht van de organisatie inclusief de Beach Volleybal kalender

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *