Gymmers Ameland naar Open Kampioenschap

NES – De gymmers van Ameland bezoeken regelmatig een open kampioenschap en gymmen dan een heel aardig partijtje mee. Op zaterdag 18 februari reisde het team van zeven meisjes af naar Heerenveen voor het Open Fries Kampioenschap Gym4Fun voor jongens en meisjes in de leeftijd 6 tot 9 jaar. Dit was een wedstrijd voor teams die allemaal gymnastiek onderdelen moest uitvoeren.

De meisjes van Ameland verdienen een dikke pluim, want hun team eindigde als zesde in een deelnemersveld van 26 teams uit het noorden. In totaal deden er ruim 160 kinderen mee. “Een prachtig resultaat! En een super ervaring, omdat we na afloop nog even als eilanders in de Epke Zonderland Turnhal mochten 'spelen', zegt juf Martine.

Op zaterdag 16 mei reist het team af naar Hollandscheveld voor het Open Drenths Kampioenschap en op 6 juni is er weer de jaarlijks Fyndag in Surhuisterveen. Ook daar gaan de meisjes naartoe.

Op de foto: Juf Martine: Kirsten Kooiker, Sarah Kienstra, Nienke Ney, Esmée Metz, Nathalie Saalbrink, Fay van der Geest en Jasmijn Molenaar

⇒ lees hier over de prestaties van vorig jaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *