Grote stap naar schoner Friesland

Geplaatst op: 05 augustus 2020 - Categorie: Duurzaam & Milieu

LEEUWARDEN - De mobiele app HelemaalGroen is gelanceerd en nu al heeft deze bijzondere app de duizendste gebruiker mogen verwelkomen. De app laat Friezen bewegen en tegelijk openbare ruimte schoonmaken.

Met de HelemaalGroen app kunnen vrijwilligers waar en wanneer zij maar willen, aangeven waar zij zwerfvuil opruimen tijdens een wandeling in het bos of in de stad. Dankzij deze unieke app wordt zowel gezonde beweging als tegelijkertijd zinvol bezig zijn voor natuur en leefomgeving gestimuleerd. De actie van de gebruiker wordt op de kaart zichtbaar als een groene lijn en dit motiveert andere gebruikers van de HelemaalGroen app om ook actief te zijn. Hoe meer mensen meedoen, hoe schoner Friesland wordt.

De app is in opdracht van HelemaalGroen ontwikkeld door Nakko, het bureau dat gespecialiseerd is in hoogwaardige mobiele apps. Vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid ondersteunt en sponsort Nakko het HelemaalGroen-project.

Initiatiefnemer Jaap de Boer: “Het is werkelijk fantastisch te zien hoe snel het aantal gebruikers van onze app in zo’n korte tijd groeit. Dat zoveel mensen zich letterlijk actief inzetten voor een schone leefomgeving en dus een schoner Friesland is echt goed nieuws, zeker in deze coronatijden. Samen met ons mobiele bureau Nakko kijken wij nu naar nieuwe functionaliteiten zodat de HelemaalGroen app de komende tijd nóg breder wordt gebruikt.”
De HelemaalGroen app is verkrijgbaar in de Apple App Store en de Google Play Store.

Over Stichting HelemaalGroen
Begonnen als een particulier initiatief van de van oorsprong Fries Jaap de Boer is HelemaalGroen sinds 30 april 2020 een stichting met als doel: “De omgeving schoonmaken en schoonhouden van zwerfvuil met behulp van een app die het traject vastlegt van de zwerfvuilraper en een dashboard bijhoudt van het aantal afgelegde opgeschoonde kilometers”. HelemaalGroen heeft de ANBI status als Algemeen Nut Beogende instelling.

Over Nakko
Nakko is een full service mobiel bureau gericht op retaildiensten en dat creatieve energie koppelt aan technische expertise om mobiele oplossingen te produceren die succes leveren aan zijn klanten. Nakko zet zich volledig in voor de agile manier van werken om het hele ontwikkelproces zo transparant mogelijk te maken voor zijn klanten. De oprichters van Nakko zijn ruim 20 jaar actief in de mobiele industrie en hebben ruime ervaring zakelijke klanten te helpen hun doelen te bereiken.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?