Grote stap naar schoner Friesland

LEEUWARDEN – De mobiele app HelemaalGroen is gelanceerd en nu al heeft deze bijzondere app de duizendste gebruiker mogen verwelkomen. De app laat Friezen bewegen en tegelijk openbare ruimte schoonmaken.

Met de HelemaalGroen app kunnen vrijwilligers waar en wanneer zij maar willen, aangeven waar zij zwerfvuil opruimen tijdens een wandeling in het bos of in de stad. Dankzij deze unieke app wordt zowel gezonde beweging als tegelijkertijd zinvol bezig zijn voor natuur en leefomgeving gestimuleerd. De actie van de gebruiker wordt op de kaart zichtbaar als een groene lijn en dit motiveert andere gebruikers van de HelemaalGroen app om ook actief te zijn. Hoe meer mensen meedoen, hoe schoner Friesland wordt.

De app is in opdracht van HelemaalGroen ontwikkeld door Nakko, het bureau dat gespecialiseerd is in hoogwaardige mobiele apps. Vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid ondersteunt en sponsort Nakko het HelemaalGroen-project.

Initiatiefnemer Jaap de Boer: “Het is werkelijk fantastisch te zien hoe snel het aantal gebruikers van onze app in zo’n korte tijd groeit. Dat zoveel mensen zich letterlijk actief inzetten voor een schone leefomgeving en dus een schoner Friesland is echt goed nieuws, zeker in deze coronatijden. Samen met ons mobiele bureau Nakko kijken wij nu naar nieuwe functionaliteiten zodat de HelemaalGroen app de komende tijd nóg breder wordt gebruikt.”

De HelemaalGroen app is verkrijgbaar in de Apple App Store en de Google Play Store.

Over Stichting HelemaalGroen

Begonnen als een particulier initiatief van de van oorsprong Fries Jaap de Boer is HelemaalGroen sinds 30 april 2020 een stichting met als doel: “De omgeving schoonmaken en schoonhouden van zwerfvuil met behulp van een app die het traject vastlegt van de zwerfvuilraper en een dashboard bijhoudt van het aantal afgelegde opgeschoonde kilometers”. HelemaalGroen heeft de ANBI status als Algemeen Nut Beogende instelling.

Over Nakko

Nakko is een full service mobiel bureau gericht op retaildiensten en dat creatieve energie koppelt aan technische expertise om mobiele oplossingen te produceren die succes leveren aan zijn klanten. Nakko zet zich volledig in voor de agile manier van werken om het hele ontwikkelproces zo transparant mogelijk te maken voor zijn klanten. De oprichters van Nakko zijn ruim 20 jaar actief in de mobiele industrie en hebben ruime ervaring zakelijke klanten te helpen hun doelen te bereiken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *