Grote schepen zijn Fan Fryslân

LEEUWARDEN – Harlingen organiseert de Tall Ships Race 2014. De Friese zeehaven is de startplek voor de grote schepen. Een prachtig evenement dat veel toeristen naar Fryslân zal trekken. Het projectbureau A7/Westergo trekt er  € 200.000 subsidie voor uit.

Op de schepen kunnen 1.500 jongeren een stageplek krijgen. Ze kunnen kennismaken met de maritieme sector. De jonge scheepslui mogen ervaring opdoen met duurzaamheid, bedrijvigheid en marketing en promotie. Een unieke kans voor Fryslân en daarom geeft de provincie een extra €200.000. Die bijdrage komt bovenop het al toegezegde bedrag. De komst van de schepen is mooie promotie voor de stad en de provincie.

Harlingen Sail past prima in de Fan Fryslân campagne. Die campagne zet de provincie neer als aantrekkelijke provincie om te wonen, te werken en te recreëren. Als alles goed gaat meren de schepen in 2014 in Harlingen aan. De organisatie van de Tall Ships Race 2014 is in handen van de Stichting Harlingen Sail.

Bron: Provincie Fryslân

Landhuis VaderJacob

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *