Grondwater stroomt van de winning af

HOLLUM – Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen in de Hollumer duinen heeft PA de diverse betrokkenen om reactie gevraagd: Gemeente Ameland, Rijkswaterstaat, Vitens, NAM, Provincie Fryslân en het Rijk. Vitens maakt zich er niet zo druk over, want het grondwater stroomt de goede kant op.

Judith Zuijderhoudt van Vitens zegt er het volgende over: "De NAM is daar inderdaad bezig met het opruimen van boorafval, voor vragen daarover kun je bij hen terecht. Het grondwater stroomt daar van de winning af, dus het vormt geen gevaar voor de waterkwaliteit – eventuele verontreinigingen stromen dan ook af van de winning, en er niet naar toe."

De drinkwaterproductielocatie in de Hollumer duinen ligt in het hogere duingebied en is daardoor goed beschermd, zegt Vitens.

In onderstaand filmpje zijn op het einde de pijpjes te zien die in de duinen staan ter controle van de waterkwaliteit. Ze zijn allemaal goed, op één na, die is slecht. Dat is juist de ene die het verst in het waterwingebied ligt.

Dossier Aardgaswinning

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *