Groene strand met borden

DEN HAAG – Het Groene Strand aan de westkant van de strandopgang Ballum blijft beperkt toegankelijk. Dat heeft de Raad van State in Den Haag woensdagmorgen bepaald. De gemeente ziet er liever geen verbodsborden, maar protesteerde te laat, Ditzelfde geldt voor de Feugelpôlle. De hier broedende sterns, visdieven en kopmeeuwen wordt rust gegund, zo besloot het ministerie al in 2008. Toen had Ameland aan de bel moeten trekken, schrijft de Leeuwarder Courant.

In april 2009 schreef de gemeente een brief op poten naar het toenmalige ministerie van LNV. Op het eiland schrok men van de natuurbeschermingsmaatregelen door middel van toegangsverbodsborden.

>>> lees hier 6-4-2009 Ameland wil minder borden in natuur

>>>het Groene Strand van Ballum staat verhillende keren in het boek 'Ameland in 2010', een keer vanwege de schoonheid van het Groene Strand en een keer vanwege de filmopnames voor Penny's Shadow

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *