Groen licht van Ameland op TV

HILVERSUM – VPRO televisie zendt een Labyrint uitzending uit over de invloed van licht op planten en dieren. Hiervoor is ondermeer het groene licht op Ameland gefilmd.

In de aflevering van het wetenschapsprogramma Labyrint van de VPRO op dinsdag 14 december wordt aandacht besteed aan het kweken van groente met kunstlicht. Er wordt in het tv-programma onder andere getoond hoe het bedrijf PlantLab in afgesloten containers met speciaal licht sla teelt. Ook het Improvement Centre in Bleiswijk komt aan bod. Daar wordt onderzoek gedaan naar het gebruik van LED-verlichting in kassen.

In het tv-programma wordt tevens gesproken over de effecten van kunstlicht op de flora en fauna. Onlangs zijn wetenschappers begonnen met een grootschalig onderzoek naar de effecten van nachtverlichting op planten en dieren. Joop Marquenie, bioloog en oud-medewerker van de Nederlandse Aardolie Maatschappij, vertelt over onderzoek van de NAM op Ameland naar de invloed van licht op vogels, onder meer met de groene lichtsoort Clear Sky. Ook vleermuisdeskundige en bioloog Herman Limpens van de Wageningen Universiteit komt in de uitzending aan het woord.
De uitzending 'De kracht van licht' van Labyrint op 14 december begint om 21.25 uur. Het programma wordt uitgezonden via NED2.
bron: VPRO
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *