Gras op zoek naar Gezondheidszorg op Ameland

HOLLUM – Thijs Gras, historicus en ambulanceverpleegkundige, is op zoek naar informatie over de gezondheiszorg op Ameland. Dit is zijn oproep, die hij plaatste op het Forum Amelanders:

"Ik ben momenteel bezig onderzoek te doen naar de geschiedenis van de gezondheidszorg op Ameland. Daarbij heb ik een brede benadering. Het gaat me om dokters, chirurgijns, vroedvrouwen, wijkverpleegsters, huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, maar ook minder officiële mensen die zieken verzorgden of behandelden. Zo weet ik inmiddels dat enkele vrouwen van chirurgijns eind 18e eeuw bekend stonden als 'geneesksters'. Verder natuurlijk de instellingen op dit gebied: het Groene Kruis, bejaardencentrum De Stelp, andere verenigingen, de diaconie en armenzorg, instellingen voor psychiatrische zorg etc. Ook vraag ik me af of er op Ameland sporen zijn van zogenoemde volksgeneeskunst: mensen of middeltjes die door officiële medische kringen niet erkend werden, maar misschien wel hielpen. Alle informatie of mooie verhalen zijn welkom!"

⇒ ga naar Forum Amelanders via deze link of klik op de banner van Forum Amelanders om Thijs Glas aan informatie te helpen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *