GPTV: “Ameland in 2010 is uit!”

HOLLUM – Ameland in 2010 is op het eiland.Uw bestelde boeken kunt u afhalen op O.P.Lapstraat 7 in HollumTip voor alle Amelanders, bedrijven en organisatoren op Ameland: geef je activiteiten en nieuwsfeiten door aan Persbureau Ameland.

Elk nieuwsfeit maakt kans op publicatie in ‘Ameland in 2011.’

De voorbereidingen voor editie nummer vier zijn gestart.

‘Ameland in 2010,’ het is het derde deel in de serie ‘Ameland in …’. Gebeurt er wel genoeg op het eiland om een boek met een jaaroverzicht te vullen? De eerste twee nummers uit de serie ‘Ameland in …’ bewijzen, dat er het jaar rond van alles gebeurt, dat noemenswaard is. Editie 2010 laat dat ook weer zien. Niet alleen spoelen er soms leuke attributen aan op het strand,  maar er gebeurt ook het een en ander in de eilander politiek, het verenigingsleven en met de Amelanders.

Er is zoveel te schrijven en te fotograferen en er is zoveel interessants te ontdekken, dat Ameland voorlopig niet uit het nieuws verdwenen zal zijn.

Het jaar van Ameland in 2008 werd het Jaar van het Trotseerloodje. Het jaar 2009 ging als het Jaar van de Bultrug de geschiedenis in. Het jaar 2010 kan niet anders dan als het Jaar van Penny’s Shadow de boeken in gaan. Weken was het eiland in de greep van filmopnames. In 2011 kunnen we daar nòg eens van genieten, wanneer de film in de bioscopen vertoond gaat worden.

We sommen nog enkele andere nieuwsfeiten op, die 2010 tot een gedenkwaardig jaar hebben gemaakt.

 • Castingdag in manege De Seelón
 • Sneeuwpret
 • Arrensleewedstrijd
 • Het putincident
 • Bevrijdingsfeest
 • De nieuwe gemeenteraad
 • De blootgelegde bunker 

  Vele eilanders en eilandliefhebbers werkten mee aan deze uitgave door hun foto beschikbaar te stellen. Eén gepubliceerde foto is het resultaat van een fotoprijsvraag. Hiekje Bruin uit Hollum zette de mooiste decembersfeer op de plaat. Haar foto van de postbesteller in de sneeuw staat in het boek en op de omslag.

  ‘Ameland in 2010’ laat ons in vogelvlucht bladeren door een jaar dat voorbij is.

   

  ‘Ameland in 2010’ is voor 25 euro te bestellen via info@persbureau-ameland.nl.

>>> bekijk hier: drie boeken voor 50 euro>>> bekijk hier de Winkel van PA

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *