Gospelkoor Inspirit zingt

BUREN – Gospelkoor Inspirit treedt vanavond om 20.00 uur op bij appartementen Landal Ameland State in Nes. Het koor bestaat sinds januari 2011 en begon als achtergrondkoor bij de band The Four Amigos. “In januari 2011 hebben wij besloten als Gospelkoor door te gaan,” vertelt Gunda Brunotte. De ‘wij’ zijn: Door Kiewied, Jacqueline Metz, Cobina Hesselink, Julia van Houten, Erica Metz, Mariska Kuperus, Janneke Peringa en Patricia Brouwer. Inmiddels bestaat het koor uit 24 dames van het hele eiland, met Marijn Oud als pianobegeleiding. “De naam was een ingeving van een van de dames. Ons eerste optreden was het Rôggefeest in 2011. Ons repertoire is verschillend, van oude spirituals tot bekende gospels en moderne popstukken. Wij oefenen elke woensdagavond en proberen verschillende keren op te treden.” Inspirit is dit jaar in ieder geval op het MadNes festival te horen en ze hopen dat ze weer op het Rôggefeest mogen aantreden. Brunotte: “Zelf proberen wij ook diverse optredens te regelen zo als nu bij Ameland State.”

De songs van Inspirit: Happy Day, Michael row the boat, Swing Low, Kumbaya my lord, Go like Elijah, I saw the light, Glory glory hallelujah, Freedom is coming, Down by the riverside en meer.

Het koor heeft een ledenstop: 24 zangers is genoeg, de oefenruimte is echt vol.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *