Golfschool Ameland

HOLLUM – Ze zijn sportief tot op het bot, komen uit het midden van het land en hebben zich sinds kort op Ameland gevestigd om de Golfschool Ameland tot grote bloei te brengen. Mieke Cieremans en Loes Renders hebben afgelopen jaar proef gedraaid en dit jaar gaan ze volledig los. Loes geeft de golflessen en Mieke is de gastvrouw en bestiert de golfshop.

Golfschool Ameland geeft op de par 3 baan in Hollum introductielessen waarbij de beginnende golfer kennismaakt met de regels van het spel, de etiquette en het slaan van de bal. De school leidt op tot het golfvaardigheidsbewijs en traint de geoefende golfer om zijn handicap te verbeteren. De Golfschool werkt deze zomer met een team van vier golfprofessionals.

Daarnaast organiseert de school wedstrijden en regelt het golfworkshops voor personeelsuitjes. De school geeft cursussen op maat en organiseert golfweekends en golfweken.

In de mei-vakantie kunnen kinderen aan de slag via een cursus kindergolf. ”Ga het gewoon eens proberen“, recommandeert Loes haar lessen aan. “Het is een heel mooie baan. De baan ligt aan de kust en dat geeft hem iets speciaals.” De golf docent meent ook dat de baan fantastisch onderhouden wordt en dat de greens er geweldig groen bij liggen. Cieremans en Renders geloven helemaal in hun nieuwe avontuur en ze hebben er zin in.

gepubliceerd in Over't Wad mei-juni 2006

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *