GGD platgebeld door eilanders

Geplaatst op: 13 februari 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

BALLUM - Op dinsdag 16 februari start op Ameland het vaccineren van ouderen en zorgmedewerkers tegen het coronavirus. Onder leiding van de huisartsen gaan prikkers alle inwoners van 75 jaar en ouder en alle zorgmedewerkers die dat willen vaccineren. Ook voor de andere Friese Waddeneilanden staat het vaccin klaar. Zij komen op 17 tot en met 19 februari aan de beurt.

GGD Fryslân verzorgt de administratieve kant. Voor het maken van de afspraak kregen bewoners een brief van de gemeente en zorgmedewerkers van hun werkgever. Zij kunnen vanaf zaterdag de afspraak inplannen via een belteam van GGD Fryslân. Het nummer staat in de brief. Priklopcatie is sporthal De Slinger aan de Oranjeweg in Hollum. De bewoners van De Stelp worden in het zorgcentrum gevaccineerd.

De eilandbewoners die de bewuste brief in de brievenbus vonden hebben massaal naar de telefoon gegrepen om een afspraak voor de vaccinatie te maken. De GGD kon de belletjes van de selectieve groep van een relatief kleine eilander bevolking niet aan. Gemeente Ameland stelt via social media gerust: "Probeer het later vandaag, morgen of maandag opnieuw en dan wordt het voor u geregeld."

Dossier Corona

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?