Gevoelige nederlaag Geel Wit tegen Oldeboorn

Geel Wit heeft de thuiswedstrijd tegen Oldeboorn met 0-2 verloren. Hierdoor zijn de kansen op het winnen van de tweede periode en deelname aan de nacompetitie geslonken. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan en die moeten gewonnen worden om promotiewedstrijden te kunnen spelen. Met het verlies tegen Oldeboorn is tevens de laatste kans op het kampioenschap verkeken, want de titel is naar Warga gegaan.

Geel Wit begon slap aan de wedstrijd. Het leek wel of de zenuwen de spelers parten speelden. In de eerste helft viel geen enkele noemenswaardige kans voor Geel Wit te noteren. De tegenpartij kwam dichterbij het doel. Gerben Bouma schoot twee keer voorlangs. Ook Tjitze Brandsma en Robert van Roeden doken gevaarlijk op voor het doel van Geel Wit.

Na de hervatting kreeg ook de thuisclub kansen. Al na twee minuten kopte Sander Graafsma over en even later mikte Jordi Metz te hoog met zijn schot. Maar ook Oldeboorn bleef gevaarlijk. Brandsma en Van Roeden schoten over.

Geel Wit drong aan, een schot van Sander Graafsma werd door Dennis Faber, de keeper van Oldeboorn met Amelander roots, buiten de palen gewerkt. Daarna volgde een scrimmage met als resultaat een schot over het doel door Tim Barf.

Een kwartier voor tijd werd een dekkingsfout door Oldeboorn afgestraft. Brandsma bracht de bal voor het doel waarna het voor Van Roeden een simpel kunstje was om binnen te tikken: 0-1.

De thuisclub ging daarna 1-op-1 spelen. Een geweldige kans voor Cor de Boer werd door Faber verijdeld en in de tegenstoot schoot Van Roeden tegen de paal. Ondanks hevig aandringen slaagde Geel Wit er niet in om te scoren, en dat lukte Oldeboorn wel. In de 90-ste minuut maakte Bouma er 0-2 van. Ook in de vele minuten extra tijd kon Geel Wit geen verandering in de stand brengen.

Fotobijschrift: Deze kopbal van Sander Graafsma ging over.

Foto (c): Jan van Os, verslag: Koos Molenaar

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 708

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *