Gereduceerd tarief voor Pierelijn

BALLUM – Reizen tussen veerdam Holwerd en Dokkum wordt toegankelijker met de Pierelijn. Gemeente Ameland heeft onlangs in overleg met Zorggroep Pasana en Taxicentrale Waaksma besloten om de huidige dienstregeling van de Pierelijn in stand te houden en het tarief voor een ritje Holwerd-Dokkum of Dokkum-Holwerd te reduceren. Met het gereduceerde tarief willen de partijen een bezoek aan ziekenhuis De Sionsberg en de stad Dokkum voor de Amelanders toegankelijker maken.

De eigen bijdrage voor een enkele reis vanaf de pier in Holwerd naar Dokkum of terug komt nu uit op vier euro per persoon. Voorheen kostte een ritje zes euro per persoon. Als de reiziger voor twee personen reserveert, betaalt de tweede persoon nu twee euro in plaats van drie euro.

Voor reizigers van en naar Dokkum is de Pierelijn een mogelijkheid om voor een gunstig tarief op een snelle en comfortabele wijze tussen Holwerd en Dokkum te reizen voor een bezoek ziekenhuis De Sionsberg of aan het centrum van Dokkum. De Pierelijn rijdt van de pier van Holwerd naar Dokkum en sluit aan op de boten die op volgende tijden aankomen in Holwerd:

7.15 (alleen vanaf de boot af), 9.15, 11.15, 13.15 en 17.15 uur.

Om gebruik te maken van de Pierelijn moeten reizigers minimaal één uur van te voren bellen met Taxicentrale Waaksma: (0519) 294 346.

In- of uitstapplaatsen zijn ziekenhuis De Sionsberg en de Grote Breedstraat in Dokkum, maar elders in Dokkum in- of uitstappen behoort ook tot de mogelijkheden. Als extra service is er voor de reizigers van Ameland gratis vervoer mogelijk vanaf ziekenhuis De Sionsberg naar het centrum van Dokkum.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *