RSS
Zoeken

Over Genetische hartspierziekte PLN

Geplaatst op: 08 februari 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM - Je kunt het hebben zonder dat je het weet en plotseling kan de hartspierziekte toeslaan. PLN wordt niet voor niets een sluipmoordenaar genoemd. Wat is het? Waar komt het vandaan? En het allerbelangrijkste: wat is er aan te doen?

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Het is een afkorting van maar drie letters, maar er gaat een sluipmoordenaar achter schuil. PLN is een genetische afwijking aan het hart waarbij het hart, soms zonder al te ernstige tekenen vooraf, het zomaar opeens kan begeven. Het is dan ook een dodelijke ziekte en het is gevaarlijk als je de genmutatie hebt zonder er vanaf te weten. De hartspierziekte PLN is sinds 2010 bekend en sinds die tijd wordt er onderzoek naar gedaan. Ook is er in Nederland een platform opgericht die patiënten bijstaat, onderzoek stimuleert en bijdraagt aan bekendheid van de hartziekte, die vooral in Noord-Nederland voorkomt."

⇒ lees hier het artikel over PLN

⇒ lees hier het artikel over Ronde door Europa - 5 -

⇒ lees hier het artikel over Vuurtornado

⇒ lees hier het artikel over Sneeuwblindheid

⇒ lees hier nummer 1383 over Chemisch toilet

⇒ lees hier nummer 1382 over Ronde Europa - 4

⇒ lees hier nummer 1381 over Medicane

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Relevante dossiers: Ondernemend Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?