Gemeente draagt bij aan zwembadlift

BUREN – Indiener van het project 'Ameland voor iedereen helemaal', voor een zwembadlift op Ameland, Remco Visser, kon in oktober vorig jaar in Leeuwarden de cheque van vijfduizend euro ophalen. Samen met alle winnaars van de De Friesland200 projectenverkiezing, ging hij destijds op de foto. 

Ameland won omdat er in de daaraan voorafgaande weken veel mensen hadden gestemd op het project.

Het zwembad op Kleinvaarwater, Fysiotherapie Ameland en Thuiszorg Het Friese Land Ameland kunnen nu zwemmen aanbieden aan cliënten die anders het bad nooit in zouden kunnen komen. Mensen met een spierziekte bijvoorbeeld.

Het Amelander project won de publieksprijs: het project kreeg de meeste stemmen van alle ingediende projecten.

Met het prijzengeld van € 5.000 kon de zwembadlift worden aangeschaft. Voor de installatie kwam er net iets te kort. Dat bedrag van € 1250 draagt gemeente Ameland bij.

Zorgverzekeraar de Friesland schreef de wedstrijd uit vanwege het 200-jarig bestaan. Dat jubileum vierde de zorgverzekeraar ondermeer door te investeren in onze omgeving. Een van de onderdelen was de prijsvraag voor projecten die een positieve verandering op gang brengen voor veel mensen. Het ging daarbij om projecten die te maken hebben met kwaliteit van leven, gezondheid, preventie, cultuur en samenleving. De initiatieven werden beoordeeld door de Raad van 200 en er was een publieksprijs. Die werd gewonnen door de zwembadlift die inmiddels op Ameland staat en wordt gebruikt.

⇒ tik Zwembadlift in bij ZOEKEN om meer over  de actie te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *