Gemeente Ameland wijzigt subsidieregeling voor toeristische jeugdgroepen

De Subsidieregeling toeristische jeugdgroepen van de gemeente Ameland is per 1 januari 2024 aangepast. Deze wijzigingen kunnen van belang zijn voor verhuurders van accommodaties die jeugdgroepen ontvangen. De regeling biedt jeugdgroepen na hun verblijf op Ameland een tegemoetkoming in de betaalde toeristenbelasting om herhaalbezoeken te stimuleren.

Om aanspraak te maken op de subsidie, dienen groepen na hun bezoek aan Ameland een online formulier op de gemeentewebsite in te vullen. Verhuurders kunnen helpen door de benodigde gegevens op de factuur en het betaalbewijs voor de huur van de accommodatie in te vullen.

Belangrijke documentgegevens zijn onder andere:

  • Naam van de verhuurorganisatie
  • Naam van de huurorganisatie
  • Datum van aankomst en vertrek
  • Aantal jongeren en begeleiders
  • Totaal aantal overnachtingen
  • Totaal verschuldigde toeristenbelasting

De factuur moet bovendien aangevuld worden met een bankafschrift als de groep via bankoverschrijving of pinbetaling betaalt. Bij contante betaling volstaat een kwitantie met specifieke details.

De regeling is bedoeld voor jeugdgroepen van minimaal 15 jongeren, waarvan minstens 90% 16 jaar of jonger is. Begeleiders worden nu ook als onderdeel van de groep beschouwd, waardoor zij eveneens in aanmerking komen voor subsidie. De groep mag maximaal voor 20% uit begeleiders bestaan.

Meer informatie, inclusief de gewijzigde regeling en toelichting, is beschikbaar op de website van de gemeente Ameland: Subsidieregeling toeristische jeugdgroepen, Ameland 2024. Voor vragen kunt u contact opnemen via telefoonnummer (0519) 555 555 of info@ameland.nl.

Bron: gemeente Ameland

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 503

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *