Gemeente Ameland roept noodlijdende bedrijven op zich te melden 

BALLUM – Uit onderzoek blijkt dat noodlijdende bedrijven uit Friesland het minst vaak een beroep doen op ondersteuningsregelingen van het rijk. Op Ameland lijken vooral bedrijven die afhankelijk zijn van de groepenmarkt zwaar getroffen. Gemeente Ameland roept alle noodlijdende bedrijven die zich nog niet hebben gemeld daarom nadrukkelijk op dat te doen zodat er onderzocht kan worden of en op welke manier er steun geboden kan worden. 

De afgelopen maanden is er waar mogelijk met ondernemers meegedacht over oplossingen binnen de 1,5 meter economie. Een aantal voorbeelden. Gemeentelijke belastingen voor ondernemers zijn uitgesteld, er zijn tien online bijeenkomsten geweest met detailhandel, het ondernemersplatform, Wagenborg, vakantieparken, VVV, Staatsbosbeheer en de Vereniging Groepsverblijven Ameland. 

De horeca mocht tijdelijk hun terrassen uitbreiden, openingstijden werden verruimd en groepsverblijven mochten in afstemming met hun omgeving hun accommodatie tijdelijk omvormen tot een minicamping of B&B. Daarnaast helpt de gemeente met bijvoorbeeld een aanvraag voor een tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers en eventuele kredietaanvragen. 

Heeft u behoefte aan extra informatie of wilt u de mogelijkheden nog een keer doornemen? De gemeente kan helaas geen direct inkomenssteun aan bedrijven verschaffen, maar kan wel bemiddelen in het vinden van de juiste aanvragen en regelingen. U kunt contact opnemen met Harmen Wijnberg via 0519 555 555.

Bron Gemeente Ameland

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *