Geluidsculptuur op Dit Eiland

HOLLUM – Archipel verzamelt virtuele eilanden. Downunder is het vijfde in de reeks.  De andere eilanden van de archipel zijn: Havenland (2006), Zandoog (2005), Schateiland (2004) en geluideiland (2003).
Timo Mank ontdekte vorige herfst het nieuwe eiland onder Ameland toen hij samen met Cees van den Oever naar de update van Google Earth zat  te kijken. “We zagen het ineens liggen, compleet met kliffen en zandstranden, bossen en moerassen. En dat terwijl niemand het weet… we hebben eerst goed onderzocht of het wel echt was, daar is een tijdje mee heen gegaan: door dingen te maken worden ze pas echt.,” vertelt Mank.
Tijdens de slotmanifestatie van de Week van de Zee  en de virtuele bezoeken aan Downunder zal op 27 mei 2007 vanuit het medialab de derde Placard van Ameland plaatsvinden. Kunstenaars bouwen vanuit Ameland, Maastricht en Xiamin China aan een geluidsculptuur. Tussen 17.00 en 22.00. is het te beluisteren. In het Medialab Achterom bij Galerie Dit Eiland zullen Wiel Seuskens en vijf studenten van de academie voor popcultuur voor een bijdrage zorgen. Jort Landman (contrabas) Adriaan Groffen (percussie/drums) Michiel de Koning (toetsen) Mirthe Bolhuis & Nienke Bodewes (zang) werken mee aan het project. Het Medialab is om die tijd te bezoeken."
“We gaan muziek maken en geluiden digitaliseren, mixen en heen en weer sturen tussen Maastricht – Xiamin China en Ameland. In Maastricht staan Peter Mertens en Harold Schellinx van de internet band Ookoi."
“Als je een wireless laptop hebt kan je zondag naar  café De Welvaart komen en inloggen op de Hotspot zodat je kan meeluisteren & kijken: er zijn gratis access cards beschikbaar!” meldt Timo Mank enthousiast.
“Online wordt het hele concert gestreamed en er is een actieve webcam in het medialab.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *