Gele hesjes op Ameland

NES – Het gele hesjes-protest heeft zich uitgebreid tot op Ameland. Zaterdag 8 december is er om 12.45 uur een gele hesjes-bijeenkomst in de Torenstraat in Nes, bij de toren. Het gaat op Ameland niet zozeer over de prijs van de diesel of het te duur worden van het leven in het algemeen. De noodklok wordt geluid voor verschillende ontwikkelingen op het eiland. Frank Hulsebos, de initiator van de Gele Hesjes Ameland, wil meer vrijheid en onafhankelijkheid voor het eiland. Hete hangijzers zijn jeugdzorg, ouderenzorg en projectontwikkelaars. "Wij kunnen echt zelf wel onze boontjes doppen hier," schrijft Hulsebos. "Sluit u daarom aan bij de Gele Hesjes Ameland voor meer vrijheid en onafhankelijkheid," roept hij Amelanders op om zaterdag tussen de middag naar de Torenstraat in Nes te komen. Hulsebos betrekt vooral De Stelp op De Stelp in het protest. Hij is ervan overtuigd dat ouderen in het dorp beter op hun plaats zijn en meer betrokken zijn bij het sociale leven van het dorp dan wanneer ze bij een sportveld buiten het dorp wonen.

Om 13.00 uur zal de noodklok luiden, wat Gele Hesjes Ameland betreft. 

Geen Parijse toestanden

Het protest is absoluut niet uit op Parijse toestanden met geweld, plunderingen en brandstichtingen. Juist niet. In het bericht dat de LC op haar website heeft staat dat Gele Hesjes Ameland Parijse toestanden niet uitsluiten, maar wat Hulsebos betreft gaat het er met de burgerbeweging op Ameland vredelievender aan toe dan wat we van de Gele Hesjes in Parijs op televisie hebben gezien.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *