Geen windmolenpark boven Ameland

DEN HAAG – Het ziet er naar uit dat er voorlopig geen windmolenpark boven Ameland komt. Vandaag hebben minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) en minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) drie gebieden aangewezen waar de Noordzee boven Ameland niet bij zit.

Er komt vanaf 2015 een windpark bij Borssele en in 2017 volgen er nog twee voor de kusten van Noord-Holland en Zuid-Holland. Het kabinet kiest voor een klein aantal grote windparken, in plaats van meerdere kleine. Dat is goedkoper en levert minder 'horizonvervuiling' op, volgens Kamp en Schulz.

ANP meldt dat het park bij Borssele minimaal 22 kilometer uit de kust komt te staan. De parken voor de kust van Noord- en Zuid-Holland komen maximaal 18,5 kilometer van het strand. De ministers kiezen voor windmolenparken dichtbij de kust, omdat dit goedkoper is dan ver op zee. In de drie gebieden worden in totaal vijf windmolenparken gebouwd.

Burgemeester Albert de Hoop bevestigt het bericht. Hij kreeg de melding van het ministerie vanmiddag binnen.

tik Windmolenpark bij ZOEKEN in om oudere artikelen over dit onderwerp te lezen

 lees hier ook over Windmolenpark boven Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *