Geen mobiele Bloedbank voor Ameland

GRONINGEN – Amelanders die regelmatig bloed doneren of dat voorheen deden, hielden een mailactie voor een mobiele bloedbank op Ameland. Amelanders die bloed willen geven, moeten daarvoor naar Dokkum of Leeuwaren reizen. Sanquin reageerde gisteren met het volgende antwoord op het mailbombardement vanaf Ameland:

"Door de komst van de mobiele trailer op Terschelling is onder bloeddonors op Ameland de vraag ontstaan of deze trailer ook mogelijkheden zou bieden voor Ameland. Sanquin heeft laten weten dit besluit niet te zullen herroepen.

Om het serviceniveau te kunnen verhogen en een stabiele bloedinzameling te kunnen realiseren, is een aantal jaren geleden gekozen om in Noord-Nederland de kleine mobiele locaties samen te voegen tot grotere locaties. Deze locaties worden vaker bezocht, zodat de donor meer gelegenheid krijgt op bloed te geven. De donorpopulatie op Terschelling was in tegenstelling tot Ameland groot genoeg om zelfstandig te kunnen blijven. Amelandse donors is gevraagd om te komen doneren in Dokkum of Leeuwarden.

“Wij begrijpen dat de situatie voor Amelandse donors geen verbetering is en snappen de vraag om opnieuw het eiland te bezoeken. Helaas moeten wij de Ameland teleurstellen en zal de situatie niet worden gewijzigd. We hebben goede herinneringen aan de trouwe groep donors en de gemoedelijke Amelandse afnames. We willen dan ook graag alle bloeddonors hartelijk bedanken voor hun getoonde inzet.” aldus Sanquin."

>>> lees hier over de roep om een mobiele bloedbank

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *