Geen lintjes op Ameland dit jaar

HOLLUM – De lintjesregen gaat dit jaar aan Ameland voorbij. Niet één eilander is voorgedragen voor een decoratie. Schiermonnikoog, Terschelling, Vlieland en Texel daarentegen beleven een stortbui aan lintjes.

Schiermonnikoog

Lid

 • Klaas Sikkema (64), Schiermonnikoog. Was 25 jaar betrokken bij KNRM-reddingstation Schiermonnikoog, recreatiekrant Lytje Pole.
 • Lieuwe Klabbers (65), Schiermonnikoog. Was 26 jaar manschap, bevelvoerder, instructeur en ploegleider bij vrijwillige brandweer. Leidde ook collega’s op.
 • Piet Huisman (63), Schiermonnikoog. Muziekvereniging, begrafenisvereniging, trompettist, organist, ambulancechauffeur.
 • Arie Holwerda (70), Schiermonnikoog. was 50 jaar betrokken bij muziekvereniging en 40 jaar bij de begrafenisvereniging.
 • Bea Derlagen-Holwerda (69), Schiermonnikoog. was 50 jaar betrokken bij begrafenisvereniging en de muziekvereniging.

Terschelling

Lid

 • Jan Ruijg (75), Formerum. De weerman van het eiland, geeft elke dag informatie van de weerstations in Hoorn en Formerum aan KNMI, ruim 45 jaar koster Protestantse gemeente ET-10, Veilig Verkeer Nederland, geeft kinderen van basisscholen op Terschelling verkeersles.
 • Wim Schaap (78), Midsland. Ruim 55 jaar actief binnen de gereformeerde kerk, waarvan ruim veertig jaar scriba van de kerkenraad, hij was ook actief als penningmeester van het bestuur van cbs ’t Jok.
 • Peter van Riesen (80), Midsland. In 1998 benoemd tot burgemeester van Midsland, vanwege zijn verdiensten voor het dorp. Fotografeert het dagelijks leven op Terschelling en heeft ze gebundeld in fotoboeken. De foto’s van zijn van grote cultuurhistorische waarde.
 • Antoine van den Berg (77), Midsland. Is sinds 2001 betrokken bij de politieke partij Plaatselijk Belang Terschelling. Actief in verenigingsleven bij onder meer biljartculb Midsland (voorzitter), penningmeester kleuterschool Midsland, bestuurslid woningbouwvereniging, voorzitter/bestuurslid van SC Terschelling, medeorganisator van de Brandariswandeltochten.
 • Cees Dekker (73), West-Terschelling. Was penningmeester van cultuurfonds Dirk Mentzsfonds en het Doeksen Houtkooperfonds. Leert als leraar bij het Klaas Knopfonds jong en oud splitsen en knopen, was politiek actief binnen het CDA, maakte deel uit van besturen van Stichting Huize Brandaris, Stichting Guusjen en Stichting Kinderen Tsjernobyl Terschelling, medeorganisator van de Zeeliedenherdenking.

Vlieland

Lid

 • Jan Houter (73), Vlieland. Publiceerde veel over Vlieland, uitgever Vlieland Magazine, promotie stichting Studenten- en Masaharproject Nepal, Vlieland-correspondent voor diverse landelijke en regionale kranten, legde Vlieland-archief aan, presentator zomeravondshows.
 • Jan Julius Veersma (56) Vlieland. Vrijwilliger KNRM, opstapper, schipper, SAR liaison.

Texel

Lid

 • Ria Kleinveld-van Egmond is sinds 1981 bestuurlijk en als regisseur actief bij Toneelvereniging 'Amateurtje. Zij is van alle markten thuis en voor de vereniging van onschatbare waarde. 
 • Charles Douma is vanaf 1989 actief bij de KNRM als vrijwilliger bij reddingsstation Texel, De Cocksdorp. In 1989 is Charles begonnen als opstapper, in 2000 werd hij plaatsvervangend schipper en vanaf 2001 tot 2016 was hij schipper van de reddingsboot. Hij heeft deelgenomen aan 473 acties waarbij 843 mensen en 8 dieren veilig aan wal geholpen werden.
 • Marius Bakker is sinds 1987 actief als bestuurslid Accommodatie zaken in het bestuur van SV Texel/v.v. Texel 94. Hij was in deze periode speler van Texel3, jeugdbestuurslid en bestuurslid van het hoofdbestuur. Ook was hij meer dan 25 jaar (mede) organisator van het ‘Veteranentoernooi’. 
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *